- Annons -
Lili-Ann Karppinen
Regionsledare, Verksamhetsutvecklare och Evangelist i LP-Verksamheten

Ditt liv kan förvandlas. Du har säkert läst de här orden tidigare, kanske har du hört dem uttalas av någon som lovat en förbättrad ekonomi eller snabbare karriär. Det är många som lovar ett förvandlat liv. Nog kan det vara lockande med bättre status. För att inte tala om hur många det är som i käcka annonser eller instruktioner till olika produkter lovar ett förändrat liv med mindre kilon.
Men skillnaden mellan dessa budskap och den förändring som jag talar om är att min är evigt bestående och bäst av allt, den kostar inget. Jag kan påstå detta eftersom jag själv fått mitt liv förvandlat och jag har sett detta skifte i andras liv.

Jag kommer ihåg exakt hur det var för mig. Jag minns dagen. Jag minns platsen. Det låter kanske överdrivet, men du hade också kommit ihåg dagen som du hade bestämt dig för att dö. I mitt fall var det en ljus sommardag. Det var varmt ute och jag satt i en gulblommig soffa. Det låter idylliskt men lägenheten jag satt i var en knarkarkvart. Jag var full av ångest. Även om solen sken var mitt liv ett totalt mörker. Inget och ingen kunde ge mig något hopp. Min man var ute och sökte efter något som skulle ge oss nästa berusning. Själv orkade jag inte längre delta i den eviga jakten på pengar och droger. Jag ville inte leva. Därför satt jag med kniven och skulle precis skära upp mina handleder. Det är i denna stund då mitt liv var som värst som förändringen kom.

- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Plötsligt ändrades ljuset i rummet. Solens strålar bleknade. Jag såg ett ännu starkare ljus och jag kände en enormt stark kärlek fylla rummet. Jag fick se Jesus stå med sina utsträcka händer och han sa tre ord som kom att fullständigt förvandla mitt liv: Här är Jag.
Tänk dig att i en obetydlig lägenhet i en Stockholmsförort kom Jesus för att rädda mig, en förtvivlad missbrukare. Jag vet inte var du är eller vem du är. Men Jesus vet.
Låt mig berätta om vad som hände häromdagen för att visa på den gudomliga omsorg som finns för dig. En ung kvinna ringde mig och hon befann sig i en liknande situation som jag hade gjort. Hennes samtal var ett rop på hjälp. Nu höll hennes livslåga på att slockna. Vi kom överens om att träffas i en kyrka och när vi satt på gudstjänsten får vi höra en ung kvinna berätta om hur Jesus förvandlat hennes liv. Det var precis vad kvinnan som jag hade med mig till kyrkan behövde höra. Där på kyrkbänken fick ännu en person sitt liv förvandlat. Förändringen var märkbar. Hon såg ljuset och fick känna samma omslutande kärlek som jag hade känt när jag såg Jesus.

Ditt liv kan också förvandlas. Här har du mitt liv och två exempel på andra kvinnor som fått samma starka förvandling i sina liv. Tro mig. Den ende som verkligen kan förvandla en person i missbruk och ge hopp är Jesus. Vill du ha ett nytt liv ska du vända dig till Jesus!

Tidigare artikelWhat Child Is This (from The Chosen Christmas Special) | One Voice Children’s Choir
Nästa artikel”Vi hade setts flera gånger men vi hade inte mötts”