- Annons -

Listan med positiva egenskaper hos kallpressad arganolja kan göras lång och fördelarna med oljan är många. Oljan kan användas outspädd i ansiktet och på kroppen – för att fylla samma funktion som en dag- och nattkräm eller kroppsolja. Du kan även spä ut din vanliga kräm med några droppar av oljan för att ge hyn en extra boost. Arganoljan kan användas till läpparna, spruckna nagelband, torra hälar, håret eller som massageolja för att nämna några användningsområden.

Arganoljan är återfuktande, mjukgörande och absorberas lätt av huden. Oljan hjälper torr hy men även vid fet och oljig hy är oljan användbar då oljan hjälper hyn att motverka överproduktion av talg. Arganolja är naturligt rikt på antioxidanter som vitamin E och fettsyror som Omega-6. E-vitamin gör att oljan motverkar ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Omega-6 har en antiinflammatorisk effekt som anses vara till hjälp för att lindra problemhud som acne, psoriasis och eksem.

- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Precis som arganoljan kan ersätta många hudvårdsprodukter kan den också ersätta flertal av de produkter du använder till håret. Arganolja är en naturlig olja som du kan använda som en stylingprodukt, hårolja, värmeskydd och som hårinpackning. Endast några få droppar behövs för att du ska få tillräckligt med näring för att motverka torrt och frissigt hår. Applicerar du dessutom oljan innan det är dags för värmeverktyg så har du ett naturligt värmeskydd. Eftersom oljan är berikad med näring och vitaminer kan du med fördel använda den som en naturlig hårinpackning. Applicera en generös mängd av arganolja i håret. Massera oljan från hårbotten och ner till längderna och låt oljan sitta i under 45 min – 1 timme innan du sköljer ur den. Resultatet blir ett mjukt och glansigt hår.
KÄLLA: happygreen.se, Foto: ©Monic249 – stock.adobe.com

Tidigare artikelVägen ut ur utmattning
Nästa artikelAtt leva med en man med Aspergers syndrom