- Annons -

Att gå gör stor nytta för både kropp och själ. Och de allra flesta kan göra det, men många behöver en knuff i rätt riktning.
Att promenera är inte bara skönt och avslappnande. Det håller dig frisk och stark, minskar stress och förbättrar ditt minne. Gå-boken, skriven av professor Bente Klarlund Pedersen är en forskningsbaserad guide med konkreta tips och exempel på hur korta promenader kan få dig att må bättre, både fysiskt och psykiskt. Bente har forskat inom motion och hälsa och här ger hon dig nycklarna till ett hälsosammare liv!
I boken finns förutom forskning och hälsorelaterade argument även dikter, intervjuer, filosofiska funderingar och existentiella tankar vackert formgivna med härliga naturbilder.

Satsa 30 min om dagen och lev längre

  • En 30 årig kvinna som inte rör på sig till vardags kan räkna med att leva minst fyra och ett halvt år längre om hon börjar röra på sig 30 minuter om dagen.
  • En 30 årig man som inte rör på sig kan räkna med att leva nästan tre år längre om han gör likadant som hon.
  • Är du fysiskt aktiv hela livet kan du se fram emot ytterligare åtta till tio friska år, jämfört med de personer som är mest inaktiva.
- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Tidigare artikelÄrkebiskop Antje Jackelén: ”Att förmedla livsmod är min viktigaste uppgift – inte minst just nu”
Nästa artikelMeningen med livet föll till slut på plats