- Annons -

Buljong är grunden i goda soppor och grytor. Använd den som grund för risotto, smoothies, grytor, såser eller andra typer av rätter. Kanske koka några ägg och servera med buljong – dekorera med persilja eller lite färska spenatblad. Man behöver inte ens spä ut med vatten, bara koka upp buljongen och den är klar att avnjutas.

Varför skall man dricka buljong?
Förr åt man så gott som allt på djuren, man satt och gnagde på grisfötter och kycklingben med brosk som innehåller allt ett ledbrosk behöver, kollagen, kondroitin, glukosamin med mera. När man var sjuk förr i tiden fick man kycklingsoppa kokad på ben och skrov.
Långkok gör att märgbenen släpper ifrån sig supernäringen som man annars inte får i sig – aminosyran L-glycin till exempel som hjälper magen att lugna ner sig. Idag äter vi superputsade glansiga köttbitar utan gelatin, bindväv, senor eller brosk och får inte i oss tillräckligt av det viktiga kollagenet som bygger upp och håller ihop kroppen – det utgör faktiskt en tredjedel av allt protein i kroppen. Många har upplevt att de fått rörligare leder efter att ha druckit buljong en tid. Men det är inte bara lederna som får hjälp. Buljong har även en märkbar effekt på hår, hud och i synnerhet mage. Buljongen stärker, läker och skyddar slemhinnan i mag-tarmkanal.

- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Tidigare artikelBYU Vocal Point – What Child Is This?
Nästa artikelVägen ut ur utmattning