- Annons -

För barnen är livet med de digitala skärmarna fullt av möjligheter. Men det kan också ge problem. Appar och spel som skapats för att framkalla belöningshormoner får oss att sitta stilla och slarva med mat och sömn. I boken Värsta bästa hälsan vänder sig Maria Dufva till de unga och förklarar med hjälp av experter på rörelse, kost, sömn och psykisk hälsa hur ”skärmande” kan påverka måendet. Boken är full med fakta, råd och verkliga berättelser från barn som Maria Dufva mött i sitt arbete som kriminolog och föreläsare på skolor. Hon träffar ofta barn som känner sig beroende av mobilen och undrar hur de kan bryta mönstret.

Maria Dufva är kriminolog och jobbar med barn som utsatts för brott, men har med tiden specialiserat sig på brott på nätet. Hon föreläser för barn, unga, föräldrar och skolpersonal och är ofta inbjuden att kommentera aktuella händelser som rör barns säkerhet på nätet i olika medier. Boken ingår i ett samarbete med Generation Pep.
– Vi ser att allt fler barn och ungdomar rör på sig för lite och äter för lite av det som kroppen behöver för att må bra. Framförallt ser vi att tonåringar är den grupp som är mest stillasittande och som i lägst utsträckning äter frukt, grönt och fisk enligt kostråden, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.
– Mot bakgrund av detta är vi jätteglada över att tillsammans med Maria Dufva och Bonnier Fakta ta fram den här boken som just riktar sig till barn och unga. Vår förhoppning är att boken ska kunna bidra till att fler får kunskap om vad kroppen behöver för att må som bäst.

- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Tidigare artikelInger fick besök av änglar
Nästa artikel”Vi hittade en helt ny relation till varandra”