- Annons -

Varför krångla till det? Det finns många produkter du redan har i kök och skafferi som du lätt förvandlar till en skönhetskur! Lisen Sundgren, författare till bland annat Lisens örtspa och Lisens gröna värld, tipsar på sin blogg lifebylisen.se/blogg om sina favoriter:

Mjölk – tvättar jag ansiktet med. Löser upp smuts, tillför näring och gör huden smidig.
Honung – också bra för rengöring. Smeta in ansiktet med honung, och skölj av med ljummet vatten. Eller låt honungen sitta kvar 20 minuter som en ansikstmask.

- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Havregryn – mal havregryn i mortel eller i mixer till ett mjöl. Ta 1 tsk havremjöl i handen och blanda med lite vatten. Tvätta ansiktet med blandningen. Perfekt för torr hud.

Ägg – världens bästa snabbkur när man behöver trolla lite. För en föryngrande ansiktsmask tar man bara äggvita och smörjer in huden med. Låt sitta kvar tills den torkat och skölj av med ljummet vatten. Näringsrik ansiktsmask för torr hud – applicera äggulan i ansiktet och gör som med ansiktsmask.
Sesamolja eller annan ekologisk, kallpressad vegetabilisk olja –  smörj in huden dagligen.

Salt – blandar jag med sesamoljan till skön skrubb. Huden blir silkeslen.

Banan eller avokado – bästa ansiktsmaskerna för torr hy. Mosa, applicera på huden, låt verka och skölj av efter 20 minuter.

Tidigare artikel”Genom AA började jag leva”
Nästa artikelUnik stödgrupp online för tjejer med ätstörningar