- Annons -

En väldigt vanlig fråga under sommaren är om man kan fortsätta att använda sina produkter med syror. Svaret är faktiskt ja, det kan du. Men det beror lite på hur du planerar att spendera din sommar och vad för typ av hudvårdsrutin du har.

Syrornas effekt på huden
Syror hjälper till att snabba på hudens egen exfolieringsprocess för att lämna plats åt nya friska hudceller. Det resulterar i en jämnare hudtextur och hudton och gör det lättare för huden att ta till sig efterföljande produkter. Men, när vi hjälper huden att avlägsna gamla hudceller i ett snabbare tempo så blir huden tunnare och därmed mer känslig för bland annat solen.

- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Att tänka på
Om du inte planerar att medvetet sola hela sommaren så kan du fortsätta med din syraprodukt. Det viktiga att tänka på är att du måste hjälpa huden med extra skydd. Undvik direkt solljus under längre tid mellan ungefär klockan 11–15, använd hatt/keps och såklart, solskydd med SPF 50 som du måste använda korrekt för att få optimalt skydd.
Om du planerar att spendera stora delar av sommaren i solstolen så är det bättre att hoppa det steget i din hudvårdsrutin, eller byta ut det. Använder du en syraprodukt för att behandla pigmenteringar så är det också klokt att ta en paus med syror då det kan förvärra tillståndet. Fokusera i stället på solskydd och C-vitamin.

Mildare alternativ
LHA-syra och PHA-syra penetrerar huden långsammare och har större molekylstorlek och kan därför vara ett snällare alternativ under sommaren eller om du har känslig hud.
Vill du undvika syror helt men ändå få en mild exfoliering kan du i stället använda dig av en produkt med enzymer eller korn.
KÄLLA: skincity.se

Tidigare artikelLauren Daigle – Rescue (Official Music Video)
Nästa artikel”Jag tror att behovet att hjälpa andra finns nedlagt i oss alla”