Du kan alltid piffa till fetaostkrämen med citronzest, honung, apelsinzest, hackade oliver, örter eller precis det du är sugen på eller som passar till det du serverar.
3 dl fetaostkräm
Ingredienser:
Recept 1
150 g fetaost eller vitost
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt
olivolja
färsk timjan
Recept 2
150 g fetaost eller vitost
100 g färskost
1 dl tjock yoghurt, 10 %
1 vitlöksklyfta
salt
olivolja
chiliflakes
Gör så här:
Recept 1
Smula osten i en bunke. Tillsätt crème fraichen och mixa slätt med en stavmixer. Skala vitlöken och riv ner i krämen. Smaka av med salt. Ringla över olivolja och toppa med timjan.
Recept 2
Smula fetaosten i en bunke. Tillsätt färskost och yoghurt. Mixa slätt med en stavmixer. Skala vitlöken och riv ner i krämen. Smaka av med salt. Ringla över olivolja och toppa med lite chiliflakes.
Text och bilder är hämtade ur:
Diadonnas Balkangrill
av Diana Dontsova
Polaris Fakta