Näringsrik glass som mellanmål

Att själv göra och experimentera med olika glassrecept är inte alls svårt när man förstår logiken. Det finns olika parametrar man kan dra i, till exempel fetthalt, sötma, smaksättningar och textur, som alla ger glassen en unik sammansättning. Prova dig fram och hitta era personliga favoriter
där hemma!

Denna glass är perfekt för den som gillar smaken av både sött och salt. Det är något speciellt med kombinationen banan och jordnöt, den fungerar förvånansvärt bra ihop. Doppa glasspinnarna i smält choklad för lite extra lyx och Snickerskänsla!

5–7 miniglassar (ca 3,5 dl)
Åldersrekommendation: från 6 månader
1 mogen banan
1 dl keso (4 %)
0,5 dl osötat och slätt jordnötssmör
0,5 tsk vaniljpulver
1–2 msk mjölk eller berikad vegetabilisk dryck (för en något mjukare konsistens)

För att lyxa till glassen och ha den som fika (från 12 månader):
50 g mörk choklad (chokladknappar eller hackad)
0,5 dl fint mortlade jordnötter (välj gärna osaltade till barn under 1 år)

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Häll smeten i glassformar och sätt i
pinnar. Frys in i minst 4 timmar.
För en extra lyxig glass: smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad under omrörning. Doppa toppen på glasspinnarna i chokladen och strössla på mortlade jordnötter. Servera!

Text och bilder är hämtade ur:
Glass med knatteplock
52 näringsrika recept av Elin Oresten
Norstedts förlag