Ett bröd (cirka 25 skivor)
2 dl fullkornsdinkel
4 dl siktat dinkelmjöl
2 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
1 dl grovt hackade cashewnötter (eller valfria nötter)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor (spara någon matsked vardera frön för att toppa med)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
150 g torkade aprikoser (17–18, klippta i bitar)
5 dl yoghurt
1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en brödform som rymmer 1 ½ liter.
Blanda alla torra ingredienser och aprikoserna.
Tillsätt yoghurt och lingonsylt.
Häll upp degen i formen och strö frön på toppen.
Baka i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
Testa gärna brödets innertemperatur, denna ska vara
97–100 grader.
Låt brödet svalna i minst 10 minuter eller längre på galler innan du skär upp.

Recepten är hämtade ur Små stunder med Systrarna von Sydow,
Bonnier Fakta

- Annons -

Tidigare artikelFetaostkräm – två recept
Nästa artikelTräningsmodet genom tiderna