- Annons -

10–12 bitar
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 tsk saft från citron
5 dl vispgrädde
1 dl mortlade
polkagrisar, 70 g

***
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Blanda i majsstärkelse och citronsaft.
Spritsa eller bred ut marängen jämt på en cirka
25 × 35 cm stor plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda i cirka 25 minuter.

- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Vispa grädden. Ta undan 2 dl som du sparar att dekorera med ovanpå. Blanda i de krossade polkagrisarna, spar lite polkagriskross till garnering i resterande grädde och bred den över marängen och rulla ihop den.
Spritsa grädden ovanpå, strö över polkagriskross och dekorera eventuellt med lite färsk mynta.
(Text och bild är hämtade ur: Baka julens goda av Katarina Kling, Polaris Fakta. Publicerad i JUNIA 6-2023)

Tidigare artikelHanna har fått livet tillbaka
Nästa artikelAnnelie vill gynna mångfalden både i och ovan jord