- Annons -

För pastorn Andreas Nielsen är inte Gud en filosofi eller ett levnadssätt.
Gud är på riktigt och om man vill kan man ha en riktig relation med Honom.

Att bli pastor var inget som Andreas Nielsen gick runt och drömde om som ung. Däremot har han alltid velat tjäna Gud och hjälpa människor. Detta i sig ledde honom till att bli pastor i Hillsong Church och han säger sig nu leva sin dröm.
– Vi är en kyrka som älskar Jesus och människor. Som vill göra rum för människor och skapa en ”Välkommen Hem” känsla för alla. Vi tror att Gud är för människor, att han älskar människor och är på deras sida och att allt är möjligt för Gud. Det är viktigt för oss att göra allt vi kan så att människor kan blomstra på livets alla områden. Vi är en inkluderande kyrka som tror på en andra chans för människor.

- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Hillsong Church håller inte till i klassiska kyrkolokaler utan i biografer och teatrar.
– Vi vill vara i miljöer som människor enkelt kan komma till. Men också för att det finns väldigt få kyrkolokaler vi får plats i, menar Andreas som lagt sitt liv i Guds händer.
– För mig betyder Gud allt. Han är den som har gett mig en chans att upptäcka vad livet är och handlar om. Utan honom har jag inget liv, med honom har jag allt.

Vad vill du säga till dem som tvivlar på att det finns en Gud?
– Jag förstår dem. Men enda sättet att komma förbi sina tvivel är att ge Gud en riktig chans att presentera sig. Gud är ingen filosofi eller ett levnadssätt. Gud är på riktigt, man kan känna honom och ha en riktig relation med honom. Utan den relationen blir allt hypotetiskt. Många tror att man måste förstå allt om Gud innan man ger honom en chans, medan sanningen är att du aldrig kommer kunna veta om Gud är på riktigt innan du ger honom en chans och lär känna honom. Gud är inte bara nära dem som tror, han är nära alla. Om vi ber honom så kommer han hjälpa oss att lära känna honom. Då kommer tron.

Hur upplever du att det är att vara pastor i ett av världens mest sekulariserade länder?
– Perfekt! Ljuset blir starkare ju mörkare omgivningen är.

Som pastor, är det svårt att ”släppa jobbet”?
– Jag är inte tillgänglig hela tiden för människor som behöver samtala. Självklart träffar jag mycket människor men vi har ett fantastiskt team av ledare som hjälper människor. Min fru är också pastor i kyrkan så vi har förmånen att göra detta tillsammans.

Beskriv dig själv som pappa och make?
– Svårt för mig att göra, du borde nog egentligen fråga min fru och mina barn. Men jag tror de skulle säga att jag är närvarande, omtänksam, supportande, kanske lite sträng och förmodligen otålig. Jag tror att en del skulle tycka att vårt liv är lite galet men vi älskar det.

Favoritställe (bibelord) i Bibeln?
– Efesierbrevet 1:11-12 från ”The Message”: It’s in Christ that we find out who we are and what we are living for. Long before we first heard of Christ and got our hopes up, he had his eye on us, had designs on us for glorious living, part of the overall purpose he is working out in everything and everyone.”

Om du inte hade jobbat som pastor, vad tror du att du då skulle syssla med?
– Ingen aning, jag tänker aldrig så. Detta är vad jag är född till och kallad till.

Hur skulle du vilja beskriva din livsstil?
– Ha ha, galen men fantastisk.

Vad har du för framtidsdrömmar?
– Jag drömmer om att se min familj fortsätta att blomstra, att mina barn växer upp och in i det Gud har förberett för dem. Jag drömmer om att vi som kyrka får fortsätta att växa genom att leda människor till Jesus och ge människor hopp och en framtid i Stockholm. Jag drömmer om att vår kyrka är en plats för nästa generation att växa upp i och hitta sin gudagivna plats i livet och sin kallelse i. Jag drömmer om att vi äger en egen lokal i centrala Stockholm.

Andreas Nielsen
Familj: Min fru Lina och barnen Selina och Angelina.
Ålder: 38 år
Bor: Upplands Väsby
Yrke: Lead Pastor i Hillsong Church Stockholm
Intressen: Musik, Sport.
Äter helst: Kött
Ser gärna på TV: Sport
Bästa resmålet: USA
Min last: Sport

text Frida Funemyr • foto Hillsong Church

Tidigare artikelMuslimsk sömmerska från Iran blev präst i Svenska kyrkan
Nästa artikelVår folkkära kock Tina Nordström: ”Jag älskar sommaren”