- Annons -

Tid: 30 min, 4 portioner

Schnitzel
4 minutfiléer av kyckling
2 tsk torkad dragon
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
380 g kikärter
cirka 80 g
mâchesallat
1 inlagd citron (kan uteslutas)

- Artikeln fortsätter efter annonsen -

Kikärtsbea med citron
3 msk kikärtsspad
1 tsk citronjuice
½ citron, zest
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
2 dl neutral rapsolja
svartpeppar

Sötpotatis

2 stora sötpotatisar (cirka 600 g)
2 msk neutral rapsolja
2 tsk sumak
½ tsk salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°. Mixa hastigt ihop alla ingredienser till kikärtsmajonnäsen förutom oljan med en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning tills det är en tjock majonnäs. Peppra. Låt vila i kylskåp.
2. Skär bort skalet från sötpotatisen och skär i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda runt väl med olja, sumak, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i 15–20 minuter till gyllene.
3. Skär den inlagda citronen i små bitar. Blanda med sallad och kikärter i en skål. Pressa eventuellt över lite citronjuice och droppa över ytterst lite olivolja. Salta lätt och peppra.
4. Krydda kycklingen med dragon, salt och peppar. Stek den gyllene på båda sidor i smör och olja i cirka 2 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Smaka av kikärts-majonnäsen och tillsätt eventuellt extra salt och peppar. Servera kycklingen med sötpotatisen, kikärtsmajonnäsen
och salladen.

Text och bilder är hämtade ur: Hälsorevolutionen kokboken
av Maria Borelius, Bonnier fakta
Foto: Lennart Weibull

Tidigare artikelDags att bli världsförbättrare
Nästa artikelBlott en dag med Emilia Lindberg